Українські випускники через пандемію коронавірусу здадуть додаткову сесію ЗНО-2020. В Україні вона триватиме з 24 липня до 10 серпня. Взяти участь у ній зможуть абітурієнти, які з поважних причин не змогли пройти тестування під час основної сесії. Про це сказав голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

"Ідеться про тих, хто під час основної сесії брав участь у змаганнях, конкурсах, олімпіадах. Серед поважних причин також – хвороба, смерть рідних чи викрадення документа. Або ж стихійне лихо. Так, наприклад, це стосується дітей, які постраждали від повеней у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях. Або ж особи, які брали участь в ООС, проживають на тимчасово окупованій території, хоча наразі це для них не обов’язково", – зауважив голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

ЗНО, фото з відкритих джерел
ЗНО, фото з відкритих джерел

Результати додаткової сесії стануть відомі до 14 серпня. А з самим графіком тестування додаткової сесії ЗНО-2020 можна ознайомитися нижче.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

ЗНО, скріншот з відео
ЗНО, скріншот з відео

Варто нагадати, що у цьому році студентам вперше довелося здавати зовнішнє незалежне тестування для вступу в магістратуру. Раніше воно проходило у форматі звичайного університетського іспиту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Також повідомлялося, що у мережі з'явилися відповіді на тести з географії, яке проводилося 15 липня.

Крім того, з'явилася інформація про те, що українські школярі продовжать навчання в очній формі навіть в умовах карантину.