Українські прикордонники відзвітувалися про те, що змогли успішно засвоювати та почати використовувати новітні технологічні засоби для охорони державного кордону. Насамперед мова йде про безпілотні літальні апарати.

Відповідним дописом ДПСУ поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Такі нововведення відповідають стандартам ЄС та НАТО. Прикордонна служба стверджує, що вона є лідером у реформах серед силовиків.

Безпілотник, скріншот відео
Безпілотник, скріншот відео

"Зокрема, минулого року підрозділи Львівського загону в рамках проєкту «Візуальний контроль за функціонуванням пунктів пропуску» Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020» отримали 24 безпілотних авіаційних систем.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Згодом військовослужбовці Львівського загону разом з представниками Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби, що в Оршанці, пройшли спеціальний тренінг із застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем та отримали необхідні знання та досвід.

Сьогодні прикордонники, у тому числі Львівського загону, за допомогою «залізних пташок» дистанційно здійснюють моніторинг ділянки місцевості з висоти до 500 метрів та в радіусі до 10 кілометрів як вдень, так і вночі", - йде мова у повідомленні.

Безпілотник, фото ДПСУ
Безпілотник, фото ДПСУ

Цікаво, що безпілотні літальні апарати допомагають прикордонникам не лише у їх безпосередній діяльності в охороні кордону. Так, завдяки спостереженням за прикордонними акваторіями Дніпра та Чорного моря вдалося запобігти й злочинній діяльності браконьєрів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Підбили десятки танків Путіна: українцям показали подвиги ЗСУ на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путінські скоти жорстоко розправилися з пораненим дніпрянином — знущалися і знімали на відео

Також Знай.ua писав, що На воїнів ЗСУ на Донбасі окупанти скинули гранатометний постріл з безпілотника, є поранені — звіт ООС.