Новий витончений спосіб обману українців вигадали підприємливі шахраї. Аферисти почали робити дублікати банківських карт. І останнім часом цей метод незаконної наживи аферисти стали використовувати в рази частіше.

Як повідомляє видання "РБК-Україна", така схема провертається за допомогою спецпристрою під назвою "скримінг". Цей ледь помітний прилад встановлюють в роз'єм банкомату і за його допомогою зловмисники отримують дублікат вашої карти.

Банкомат, скріншот: YouTube
Банкомат, скріншот: YouTube

Зазначається, що зауважити підступ неозброєним оком практично неможливо. При з'єднанні з картою пристрій зчитує дані. Після чого зловмисники без зайвого клопоту можуть створити дублікат вашої карти. Тож залишитися без коштів можна після одного такого невдалого користування банкоматом.

Експерт з кібербезпеки каже, що повний захист ваших грошей, коли ви користуєтеся банкоматом, не може бути забезпечено на 100%. Тут не допоможе жодна порада чи лайфхак. Дехто радить знімати гроші у таких людних місцях, як магазини та ТЦ. Але, водночас, більшість приладів для обману виявили саме там.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

"Щодо корисних порад у такій ситуації — прикривати клавіатуру, коли набираєте пін-код. Найчастіше в таких банкоматах встановлюють непомітну камеру, що знімає всі ваші дії, і з допомогою якої можна підглянути цифри", - кажуть фахівці.

Людина біля банкомату, фото з відкритих джерел
Людина біля банкомату, фото з відкритих джерел

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ обшукує "Велюр" Тищенка, ексклюзивні кадри з місця. У ресторан "Велюр" Миколи Тищенка нагрянули силовики

Як повідомляв портал "Знай.uа", суворі атракціони: просто на пляжі з відпочивальниками пройшло тренування військових на танках

Також Знай.uа" писав, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна".