Існує ряд репетиторів, які щорічно здають ЗНО на максимальний бал і тим самим відбирають очки у дітей. Цю інформацію озвучив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти на своїй сторінці в Facebook. Олександр Сидоренко повідомив про це на основі аналізу результатів учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які зуміли набрати 200 балів.

Сидоренко задав питання: “Чому не можна використовувати опубліковані матеріали і визначати свій рівень? Навіщо витрачати гроші платників податків щороку?”. Адже проаналізувавши дані виявилося, що серед тих, хто набрав максимальний бал є люди старше 30 років, і які вибрали лише один предмет для здачі. При цьому був помічений сайт з онлайн-підготовки до ЗНО, де ці люди пропонують свої послуги і вказують, що склали цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів.

Олександр Сидоренко, скріншот: Facebook
Олександр Сидоренко, скріншот: Facebook

“Ну і головне - учні повинні знати, що деякі їх репетитори забирають у них бали. Дуже хочеться позбавити репетиторів сенсу хвалитися сертифікатами і змагатися зі своїми учнями” — підсумував Олександр Сидоренко в публікації.

При цьому в коментарях він уточнив для людей, як саме репетитори відбирають бали в учнів. 200 балів отримує не той, хто правильно вирішив всі завдання, а той, хто написав тест краще серед всіх інших учасників, тому якщо якась кількість репетиторів набирають максимальний бал — учень може не набрати таку ж кількість із-за таких репетиторів з багаторічним стажем роботи.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Нагадаємо, карантин не завадить українцям вступити у ВУЗ.

Як повідомляв "Знай.uа", абітурієнти завалюють уряд скаргами.

Знай.uа писав що в Міносвіти озвучили три сценарії початку навчального року.