Українсько-американські навчання із залученням багатонаціонального контингенту Sea Breeze-2020 завершилися. Зокрема, активні дії на воді та в повітрі відпрацювали бійці з восьми іноземних країн.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Як відзначається, корабельно-катерний склад Морської охорони Державної прикордонної служби за тиждень навчань пройшов майже 4 тисячі морських миль, взяв участь у 185 навчаннях та тренуваннях, відпрацював 26 артилерійських стрільб, провів півтора десятка навчальних тренувальних операцій, "врятувавши" 18 людей, які умовно потерпали за бортом.

Фото з навчань

"Ізмаїльський загін Морської охорони не тільки відпрацював план навчань вперше, як самостійний підрозділ, а ще й провів унікальні для навчань Sea Breeze артилерійські стрільби з носової установки "плавучого танка" – корабля Морської охорони проекту "Джміль" – в рамках ведення бою з надводною ціллю", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Традиційно по завершенню навчань Sea Breeze всі екіпажі-учасники отримали пам’ятні відзнаки. І хоча, через карантинні обмеження, звичної церемонії закриття навчань не було, координаційний штаб та директори навчань відмітили, що навіть додаткові обмеження в умовах пандемії не зашкодили отримати новий обсяг досвіду співпраці та продемонструвати свою єдність у боротьбі із загрозами різноманітного характеру.

Фото з навчань

"Присутність професіоналів з восьми країн, 26 кораблів, 19 літаків і близько 2000 військових під час Sea Breeze, дійсно є переконливою демонстрацією нашої готовності і рішучості", – зазначив віце-адмірал Джин Блек, командувач 6-м флотом США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, десантний корабель ВМС США USS Portland лазером збив літальний апарат.

Як повідомляв Знай. ua, СБУ затримала віроломного командира бойового корабля.

Також Знай. ua писав, що російська субмарина з ядерною зброєю отримала ім'я видатного українця.