Поліція розслідує конфлікт між жителями двох сіл на Рівненщині - масова бійка між ними тривала дві доби поспіль.

Інцидент стався у Володимирецькому районі, у ніч на п'ятницю, 23 липня. Попередньо відомо, що в масовій бійці між жителями сусідніх сіл Степангород і Хиночі брали участь близько 70 чоловік з двох сіл, у результаті сутичок троє учасників конфлікту отримали тілесні ушкодження.

Про бійку стало відомо із соцмереж. В Instagram-спільноті Rivne_1283 виклали відео однієї із жительок села Хиночі . Вона зняла ці кадри, коли на місце подій вже приїхала поліція.

На записі коментаторка каже:

"В Хиночах сьогодні ЧП. Степангородці зробили нам великий такий день. Наші, як всігда, роздовбалися, а міліція наша нас береже. Степангородці "смились", як всігда. Вийшли жінки, діти. Як вже воно нам все надоїло".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як прокоментували бійку в Хиночах

Сільський голова Микола Шеліган каже, що спровокували бійку саме їхні сусіди зі Степангорода.

"Це серйозно вже років так 20. Хиночани ніколи в Степангород не їздили і там не бились. В нас всі проблеми завжди через те, що вони приїжджають сюди і встановлюють порядки. Воно трошки зараз припиниться, бо після таких конфліктів воно зазвичай припиняється. А через пів року – те саме, приїжджають з битами, прутами, пневматикою. Для них це нормально", – каже сільський голова.

Як прокоментували бійку в Степангороді

Виконувачка обов'язків степангородського сільського голови Любов Мельник каже, щор особливих деталей конфлікту не знає, але факт бійки визнає.

"Я чула, що був такий інцидент. Зі слів жителів, що побили раніше нашого жителя, він в лікарні. Може мстились. Вже давно так не бились. Може де були поодинокі, але ну не так... Не знаю, що вони направду не поділили, але факт є факт", – каже очільниця громади.

Реакція поліції

Правоохоронці за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб, відкрили кримінальне провадження.

Слідчі Володимирецького відділення поліції розпочали досудове розслідування, у рамках якого встановлюються всі обставини події та особи, причетні до вчиненого злочину.