Незважаючи на оголошене припинення вогню на Донбасі, окупанти продовжують обстрілювати українські позиції. В ОП Зеленського це пояснюють "деякою автономністю" підрозділів противника.

Ппро це пише видання РБК-Україна, посилаючись на відповідь з Офісу президента України.

Зокрема, в ОП заявили, що нові обстріли на Донбасі - це поодиноке явище і наразі мова не йде про системну стрільбу.

"Причини цієї стрілянини очевидні - деяка автономність незаконних збройних формувань, чиє командування не завжди відразу розуміє важливість припинення вогню або виконує певні провокаційні функції, або навіть людський фактор, коли людина з того боку не може впоратися з емоціями", - відзначили в ОП.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Зеленського також зазначили, що на випадок подальших обстрілів є рішення в рамках Тристоронньої контактної групи, згідно з яким підгрупа з безпеки повинна оцінити причини, інтенсивність несистемного вогню і запропонувати дієві заходи покарання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, позиції ЗСУ на Донбасі було заміновано протипіхотними мінами – окупанти не припиняють обстрілів

Як повідомляв портал Знай.ua, ЗСУ на Донбасі зіткнулися з підлою провокацією окупантів

Також Знай.ua писав, Леонід Кучма покидає роботу в ТКГ у Мінську