Глава українського МОЗ Максим Степанов спробував пояснити українцям, як з 1 серпня 2020 року буде працювати карантин. Міністр заявив, що країну поділять на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

Про це стало відомо завдяки заяві Максима Степанова в ході брифінгу.

"Ми змінили правила карантину, починаючи з 1 серпня. Ми зробили поділ на чотири зони... В кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найм'якіші обмеження стосуватимуться зеленої зони", - заявив Максим Степанов.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Міністр зазначив, що в зеленій зоні обов'язковим є виконання всіх правил карантину, встановлених в країні - масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Про масові заходи - не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження на відвідування кінотеатрів чи театрів, тобто зали повинні заповнюватися не більше, ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися у кількості місць, визначених у технічних характеристиках того чи іншого транспортного засобу ", - сказав Степанов.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Глава МОЗ розповів і про перетин кордонів між зеленою і червоною зоною.

"В червоній зоні буде обмежено рух транспорту - міського, міжміського. Буде встановлено відповідні посади на перетині з зеленої до червоної зони. Ми зараз робимо це на рівні територіально-адміністративних одиниць - це чи місто, чи район", - зазначив міністр.

Він запевнив, що МОЗ уже має чіткі критерії, як визначатимуться зони.

"Там чотири критерії, якщо один з цих критеріїв перевищено п'ять днів поспіль, тільки в такому випадку буде зроблено перехід від більш м'якої зони до суворішої зони. Всю цю інформацію буде розміщено на ресурсах МОЗ, відповідно держборди, де ви зможете подивитися у розрізі кожні області, хто до якої зони відноситься в залежності від епідситуації", - додав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Укрзалізниця вирішила нажитися на втомлених від карантину пасажирів: 370 замість 170 гривень за квиток і ніякої дистанції.

Як повідомляв Знай.uа навчальний рік 2020: коли почнеться і що говорять у Кабміні.

Знай.uа писав, в Запоріжжі відкриють дитячі табори.