Наприкынці липня й на початку серпня в Україні погода сильно натисне на жителів міст. Синоптики обіцяють, що погода буде спекотною, також вельми ймовірно, що будуть нові температурні рекорди і дуже високий рівень пожежної небезпеки. Однак з іншого боку, не виключаються також падінням температури на незначний час.

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що серпень у 2020 році буде другим місяцем після липня по підвищенню температури повітря.

Спека, фото: Getty Images
Спека, фото: Getty Images

"Це повинен бути спекотний місяць з великою кількістю днів з високою температурою повітря 30 і вище градусів, і не виключено, що буде побито температурні рекорди... Будуть періоди певних погодних змін, зниження температури, але вони будуть дуже короткий час", - розповів синоптик.

спека в Харкові, скріншот з відео
спека в Харкові, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Справа в тому, що середня температура серпня за останні тридцять років в Україні виросла майже на 2 градуси. Тому можна говорити про 99%, що температура повітря в серпні буде вище за будь-кліматичної норми. Кульбіда каже, що такі температурні значення підвищують рівень пожежної небезпеки. Особливо висока ймовірність лиха на Півдні і Сході України.

Синоптик також розповів про позитивні і негативні сторони кліматичних змін. Негативні стосуються погіршення умов вирощування сільськогосподарських культур в Україні, особливо тих, які ростуть влітку. Ще одна нехороша тенденція - це проблема із забезпеченням водою, яка посилюватиметься.

фото: ДСНС
фото: ДСНС

"Щодо позитивних речей, то зрозуміло, що зима 2019-2020 років, її практично не було, а раз не було, це означає, що у нас була страшна економія енергетичних ресурсів. Тобто для енергетики, для бюджету України це важливо, і тому це позитивний ефект", - додав він.

Микола Кульбіда висловився також і про смерчі, яких в Україні, здавалося, стає все більше. На думку синоптика, ці явища були в такій же кількості і раніше. Але зараз збільшилася доступність фіксувати і поширювати інформацію. Тобто у людей більше можливості знімати смерчі на відео і відображати їх. Синоптик запевнив, що боятися руйнівних торнадо, як у Сполучених Штатах, не варто.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, погода в Україні покаже справжні тропіки — спека і зливи.

Як повідомляв Знай.uа сім'я з затопленого Закарпаття отримала 300 тисяч.

Знай.uа писав, землетрус поставив Франківщину з ніг на голову.