З 2018 року в Україні діє програма "Пакунок малюка". Суть її полягає в наданні за державний рахунок коштів першої необхідності по догляду за дитиною. В цю посилку входять пелюшки, підгузники, дитяче харчування, речі для новонародженого, матрац і подушка для сну і багато іншого.

Однак найближчим часом батькам можуть надати вибір: отримувати "Пакунок малюка" або відмовитися від неї, замінивши грошовою компенсацією. Це може бути дуже зручно для батьків, які заздалегідь купили все необхідне для перших місяців життя дитини.

❗️Мінсоцполітики розпочинає реалізацію пілотного проекту по монетизації одноразової натуральної допомоги „пакунок...

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Woensdag 29 juli 2020

Міністерство соціальної політики на своїй сторінці в Facebook опублікував заяву про старт пілотного проекту монетизації "Пакунок малюка". Нова програма набере чинності з 1 вересня 2020 року. У такому випадку батьки зможуть відмовитися від непотрібних речей і замінити їх матеріальною компенсацією. Пілотний проект діятиме 1 рік.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також у Мінсоцполітики назвали суму, яку отримають батьки. Вона становить 5 000 гривень. Кошти будуть перераховані на спеціальний рахунок, який можна відкрити тільки в “Приватбанк”. Батьки мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дня народження дитини. Гроші можна витратити тільки на речі для малюка або засоби гігієни для мами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лазебна поставила крапку в підвищенні пенсійного віку: "Більше нікуди".

Як повідомляв Знай.uа, українцям затримають пенсії? У ПФУ назріває криза, не вистачає 3,4 млрд.

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсії в два рази: у Мінсоцполітики озвучили терміни.