Під час брифінгу "Освітня система в умовах пандемії: Що думають українці про якість освіти, дистанційне навчання і ЗНО та які вимоги мають до міністерства" 29 липня Любомира Мандзій розповіла про підготовку до навчального року. МОН рекомендуватиме школам проводити більше уроків на шкільному подвір'ї.

Любомира Мандзій повідомила, що МОН спільно з партнерами розробляє онлайн-курс про дистанційне і змішане навчання. Заступниця міністра зазначила, що зйомки онлайн-курсу незабаром закінчаться і його можна буде пройти не лише вдома, але й у школі, пише "Всеосвіта".

Любомира Мандзій
Любомира Мандзій / Фото: Фейсбук

"Цей курс буде розрахований для учителів, для викладачів закладів професійної освіти, а також для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. Практично в нас залишилося в Україні лише 74 школи, де відсутній інтернет. У решті шкіл є облаштований інтернет, і точно є комп'ютерні класи, де можна пройти цей онлайн-курс.", - заявила вона. Любомира Мандзій

Найближчим часом також будуть опубліковані вимоги до навчання в умовах епідемії, затверджені постановою головного санітарного лікаря. Але деякі вимоги були озвучені заступницею міністра під час брифінгу. Мандзій зазначила, що учителі під час уроку "можуть маску зняти, але коли вони вийдуть в коридор, то мають пам’ятати про небезпеку, яка їм загрожує".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зі слів Мандзій, МОН рекомендуватиме школам переводити освітній процес на шкільне подвір’я. Впроваджувати так звані "зелені уроки" на вулиці, щоб діти перебували на свіжому повітрі. Обов’язковою умовою є провітрювання класів. Згідно з рішенням батьківської спільноти та педагогічної ради, класи можна переводити на змішане навчання:

Любомира Мандзій
Любомира Мандзій / Фото: Фейсбук

"Якщо ми говоримо про змішане навчання, це можливість проведення уроку в класі та за допомогою камери. Тобто вчитель пояснює матеріал для тих, хто в класі та для тих, хто дивиться урок через вебкамеру.", - заявила Мандзій. Любомира Мандзій

Також заступниця міністра освіти зауважила, що розуміє, скільки зусиль і часу витрачають вчителі на підготовку до уроку з використанням дистанційних технологій. МОН винагороджуватиме таких педагогів преміями, але про це стане відомо пізніше. Вона переконана, що зарплата педагогічних працівників має обов’язково переглядатися.

Карантин у школах
Карантин у школах / Фото з відкритих джерел

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школи в Україні з 1 вересня: хто з учнів сяде за парти, а хто продовжить вчитися дистанційно

Як повідомляв портал "Знай.uа", українців обкладуть податком на землю — хто і скільки сплачуватиме

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня