Вже в серпні повинен запрацювати проект по запровадженню єдиного е-квитка на всі види транспорту. Його підтримали на засіданні Кабміну. Про це повідомив в ефірі 1+1 міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністр повідомляє, що Україна стане однією з небагатьох європейських країн, в яких буде запущена дана програма не тільки в межах одного міста.

Це об'єднання всіх видів транспорту: залізничного, внутрішнього авіасполучення, автобусних перевезень та муніципального. Починаємо всі в межах країни, а потім можна буде підключати і міжнародні перевезення", - розповів Криклій.

поїздки потягами, фото: Уніан
поїздки потягами, фото: Уніан

Київ, Харків і Дніпро вже протестували свою систему єдиного квитка. Там він буде працювати в рамках муніципального транспорту.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Міністр навіть показав який вид на даний момент має єдиний квиток. Він розташовується на форматі аркуша А4, має детально розписану логістику і кілька QR-кодів.

Однак Криклій пообіцяв, що остаточний варіант е-квитка буде іншим. Міністр переконаний, що це буде невеликий квиток з одним QR-кодом і він зможе об'єднати всі необхідні види транспорту.

Придбати квиток можна буде на сервісі Smart Ticket орієнтовно за тиждень. Тоді і запрацює послуга єдиного Е-квитка.

"Починаємо з нічних поїздів на напрямках Харків, Львів, Київ і метрополітен підключаємо. Це початковий етап - нічні потяги і метрополітен. Орієнтовно протягом місяця - весь муніципальний транспорт Києва", - розповів міністр Владислав Криклій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Укрзалізниця забула про карантин і набила повний вагон пасажирами.

Як повідомляв Знай. ua, карантин в Україні з 1 серпня, кольорові зони, ослаблення та масові заходи

Також Знай. ua писав, що паспорти з програми "Дія" випустять українців за кордон.