При виникненні ДТП або порушень правил дорожньої поведінки офіцер поліції зобов'язаний скласти протокол, який потім піде до суду і відіграватиме вкрай важливу роль при винесенні вердикту. Кожному автомобілісту важливо пам'ятати, що вони мають повне право використати протокол максимально на свою користь.

Про це йде мова в матеріалі ресурсу "Автотема".

патрульна поліція, скріншот з відео
патрульна поліція, скріншот з відео

По-перше, коли поліціянт пропонує вам протокол для ознайомлення на підпис - прочитайте його уважно і звірте чи не зробив співробітник правоохоронних органів помилку в даті, числі або номері автомобіля.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

По-друге, запишіть до протоколу усе важливе, що допоможе вам довести свою безневинність: ви можете вказати деталі, імена інших свідків, наявність відеозапису на реєстраторі тощо.

По-третє, якщо поліціянт вніс неправильну інформацію про подію, ви маєте повне право написати “не згоден”, що означає, що ви на місці протестуєте проти приписаних вам помилок.

По-четверте, навіть якщо вам нема чого додати, ви маєте підписати протокол. Уникайте негативних вигуків, у тому числі принижень співробітників поліції у протоколі, це точно вам не допоможе.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, система знову "покарала" не того українця, в чому проблема.

Як повідомляв Знай.ua, реєстрація б/у авто може різко подорожчати, евробляхерам приготуватися.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, що світить за спробу обдурити автофиксацию.