Релігійних обрядів і традицій дотримуються багато жителів нашої країни. Друге серпня - також дуже важливий день. Іменниками в цей день є Афанасій, Георгій, Тихон, Олександр. Однак найвідоміший іменинник - Ілля. Святий Ілля прославився тим, що він живим увійшов в Храм Небесний. Вірніше, навіть не увійшов, а в'їхав на священній вогненній колісниці.

Вважається, що пророк Ілля жив у IX столітті до нашої ери. Він вважався справжнім православним і активно боровся з ідолами. Біблія говорить, що на Небо він увійшов живим. Він відправився до Бога на вогненній колісниці, тому православні вважають його Громовержцем. У цей день православні проводять хресний хід.

Вони моляться або за дощі, або за сонячну погоду, в залежності від того, яким було літо. Також вважається, що Ілля допоможе впоратися з хворобами і неврожаєм.

За давнім повір'ям вважається, що випускати сільськогосподарських тварин на пасовище в цей день не можна. Нібито в цей день вилазять змії і інші гади. Також цей день вважається, що вилазять всі дикі звірі. Більш того, 2 серпня собак і кішок в будинок не пускали. Віруючі вважають, що в день Іллі домашні тварини можуть привести до удару блискавки в будинок.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще