Після вступу в силу домовленості про повне і всеосяжне припинення вогню на Донбасі серед військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил ніхто не був убитий. Однак є 2 випадки травмування за минулу добу. Один воїн зі складу Об'єднаних сил отримав осколкові поранення, зачепивши ногою невідомий вибуховий пристрій, а другий захисник — травмував руку на одному з опорних пунктів. Про це повідомили в ранковому повідомленні прес штабу ООС.

За минулу добу зафіксовано 3 неприцільні обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації. У вечірній час противник зі стрілецької зброї провокував наших оборонців біля населеного пункту Піски. Українські воїни на провокації не піддалися та вогонь у відповідь не відкривали. ООС

Наголошується, що ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається повністю контрольованої українськими солдатами, які продовжують надійно тримати лінію оборони і дотримуватися режиму припинення вогню.

Травмовані воїни були оперативно доставлені в лікувальні установи, де їм надали належну медичну допомогу. Обставини ситуацій розслідуються на місці керівним складом військової частини і робочою групою військової служби правопорядку.

Місія ОБСЄ на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook
Місія ОБСЄ на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В районі операції Об'єднаних сил, як повідомляється в публікації, обстрілів за поточну добу не було зафіксовано. Підкреслюється, що у разі порушення домовленостей противником і створення загрози здоров'ю або життю військовослужбовців, українським воїнам ніхто не забороняв відкрити вогонь у відповідь.

Крім українських військовослужбовців у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил. Так, під час розмінування за заявками мешканців прифронтових населених пунктів Донеччини та Луганщини підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних Сил знайшли 113 невідомих вибухових пристроїв. Загалом, за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил тільки за добу було проведено розмінування площі більше 4 гектарів., - йдеться в повідомленні. ООС

Українські воїни продовжують допомагати населенню, крім виконання основних поставлених завдань. Рятувальники Об'єднаних сил займаються ремонтом будинків, пошкоджених в результаті артилерійських обстрілів, які були скоєні за минулі роки.

Вчора представники ДСНС відремонтували 7 таких будинків. Також, особовий склад Об’єднаних сил надав медичну та іншу допомогу 34 громадянам України на контрольних пунктах виїзду-виїзду. Слава Україні! ООС

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 02 серпня 2020 року

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 02 серпня 2020 року #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Українські захисники продовжують надійно тримати лінію оборони та дотримуватися режиму припинення вогню. За минулу добу зафіксовано 3 неприцільні обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації. У вечірній час противник зі стрілецької зброї провокував наших оборонців біля населеного пункту Піски. Українські воїни на провокації не піддалися та вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. Водночас, минулої доби двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил були травмовані. Один воїн отримав осколкові поранення зачепивши ногою невідомий вибуховий пристрій, а другий захисник – травмував руку на одному з опорних пунктів. Обох військовослужбовців оперативно доставили до лікувальних закладів та надали належну медичну допомогу. На місцях подій працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються. За поточну добу обстрілів у районі операції Об’єднаних сил не зафіксовано. Слід наголосити, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню, у разі порушення домовленостей противником та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, не позбавляють українських воїнів відкривати вогонь у відповідь. Крім українських військовослужбовців у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил. Так, під час розмінування за заявками мешканців прифронтових населених пунктів Донеччини та Луганщини підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних Сил знайшли 113 невідомих вибухових пристроїв. Загалом, за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил тільки за добу було проведено розмінування площі більше 4 гектарів. Окрім виконання своїх основних завдань за призначенням українські захисники продовжують допомагати цивільному населенню. За зверненнями місцевих адміністрацій, рятувальники Об’єднаних Сил ремонтують і пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів минулих років будинки, виконуючи складні будівельні роботи. Вчора представники ДСНС відремонтували 7 таких будинків. Також, особовий склад Об’єднаних сил надав медичну та іншу допомогу 34 громадянам України на контрольних пунктах виїзду-виїзду. Слава Україні!

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Zaterdag 1 augustus 2020

Нагадаємо, "Режим тиші" на Донбасі порушують неприцільні постріли окупантів, звіт ООС.

Як повідомляв "Знай.uа", "Режим тиші" на Донбасі: у прифронтових селах ВСУ знайшли гори вибухівки, закладеної путінськими посіпаками, звіт ООС.

Знай.uа писав про "Режим тиші" на Донбасі: армія Путіна тільки раз цілилася в сторону ВСУ і склала зброю, звіт ООС.