З'явилася інформація, що в Зімбабве 99-річна жінка двічі "воскресла" на своїх похоронах. Старенька довгий час хворіла та перенесла інсульт, пише Bulawayo 24.

Читайте Знай в Google News!

"У суботу близько третьої ночі вона померла. Ми стали готуватися до похорон, повідомили про її смерть главу села, сусіди зібралися і стали копати могилу. Але коли почалося поховання, ми помітили під саваном рух", - розповів один з родичів покійної.

Кладовище, pxhere

Виявилося, що "покійниця" дихала. Відразу ж зупинили похорон, а саму стареньку віднесли додому. Вже на наступний день вона знову перестала подавати ознаки життя, а її тіло охололо. Вдруге на похоронах жінка знову заворушилася.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Зазвичай смерть констатують інші літні жінки, але після двох помилок навіть ми, чоловіки, прийшли до будинку, щоб переконатися особисто. Коли її визнали мертвою, тіло було абсолютно холодним, але потім ми відчули, що воно потепліло. Це свідчило про те, що вона жива. Ми були вкрай здивовані ", - поділився член сім'ї.

Кладовище, pxhere

У підсумку жінку відвезли до лікарні. У той же час глава села почав опрацьовувати інші варіанти вирішення даної ситуації.

"Ми навіть збиралися запитати поради у чаклунів. Ми розсудили, що раз вона сповідувала традиційну релігію, можливо, є якісь речі, які необхідно зробити", - сказав він.

В результаті, поки вони готувалися, старенька знову померла. Однак, жителі села вирішили не поспішати та почекали кілька годин, щоб переконатися в тому, що вона дійсно покинула світ живих.

"Ймовірно, вона була без свідомості та з дуже слабким серцебиттям, тому родичі і жителі села визнали її мертвою і стали ховати", - вважає директор лікарні.

Також родичі 99-річної бабусі вважають, що все це сталося через втручання духів предків.

Кладовище, pxhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на колишньому подвір'ї НКВС у Львові знайшли десятки єврейських надгробних плит.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Чернівцях місцева влада вирішує проблему нестачі місць для поховання.

Також "Знай.uа" писав, що в Хмельницькому "чорні будівельники" захопили кладовища.