В Україні почали діяти правила зонального карантину. Проте, міста і регіони, які потрапили у червону зону, відреагували на них по-різному. Наприклад, Тернопіль почав протестувати, а Луцьк тільки частково зупинив роботу громадського транспорту.

Про це стало відомо з повідомлень видання "Волинь Post", пресслужби Тернопільської міської ради, місцевого видання Terminovo. Згідно з рішенням Кабміну Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області опинилися в червоній зоні. Це означає, що в цих регіонах забороняється робота транспорту, ТРЦ, кафе, ресторанів і відвідування навчальних закладів.

Школи під час карантину, скріншот: YouTube
Школи під час карантину, скріншот: YouTube

В Луцьку запрацював не весь громадський транспорт. Причиною стало те, що правоохоронці погрожують штрафами за порушення обмежень. Але напередодні місцева влада міста заявила, що Луцьк не буде зупиняти громадський транспорт і закривати громадські заклади через рішення уряду.

У Кіцманському районі Чернівецької області посилили карантин, зокрема там закрили всі кафе і ресторани, зупинили роботу ринків і магазинів, крім продуктових відділів, а також зупинили роботу громадського транспорту. Головною причиною такого швидкого зростання числа хворих епідеміологи називають масові заходи, пов'язані з весіллями і забавами.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Своєю чергою місцева рада Тернополя заявила про рішучу незгоду з внесенням міста у червону зону. Мер міста заявив, що уряд не допомагав місту фінансово. Місцеві ЗМІ пишуть, що попри рішення держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про червону карантинну зону для Тернополя, громадський транспорт міста сьогодні вийшов на рейси, а патрульні намагалися його блокувати.

Городян підтримав і мер міста Сергій Надал, який повідомив, що комунальний транспорт сьогодні вийшов на маршрути. Зробили це і приватні перевізники.

Водночас пресслужба української залізниці повідомляє про скасування зупинки ряду поїздів далекого прямування в Луцьку і Тернополі через посилення карантину. Зупинка буде відновлена ​​після отримання рішень регіональних комісій про ослаблення карантинних заходів в Луцьку і Тернополі. Пасажирам буде запропоноване повернення повної вартості квитків.

Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua
Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера": "Плацдарм для дій проти нашої країни"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня