Блогер і економічний експерт Юрій Атаманюк прокоментував новину про захоплення "Універсал Банку" в Києві терористом Сухробом Керімовим.

Читайте Знай в Google News!

Як відомо, в Києві 3 серпня в поліцію зателефонувала представниця АТ "Універсал Банк", який розташований у приміщенні БЦ "Леонардо" і повідомила, що в відділення зайшов невідомий чоловік з бомбою.

За даними заступника голови МВС Антона Геращенко, терорист, який захопив банк – громадянин Узбекистану Сухроб Керімов. Його затримав спецназ просто під час спілкування з журналістами в ефірі ТБ.

"Ці всі хеппі-енди, які закінчуються нібито нормально, коли було мінування ТЦ, мостів, вокзалів. Потім луцькі, полтавські терористи, в центрі Києва. Воно закінчується добре, але і по теорії ймовірності, і розуміючи криміногенну обстановку в країні, – і незаряджена рушниця колись стріляє", - заявив Атаманюк в ефірі NewsOne.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На його думку, якщо такий фон створено, то пізно або рано якусь трагедію українці отримають.

"Спецслужби комерціалізувалися – це факт. І МВС, і СБУ, і прокуратура, і НАБУ, і ДБР дуже ефективні у відпрацюванні бізнес-структур. Коли потрібно кришувати онлайн-казино вони там дуже ефективні. А тут йде повним ходом інформація, що ця людина, судячи по його слідах у соцмережах, представляла групу ризику. Де тут ваша активність? Де тут робота?!" - зазначив експерт.

Атаманюк додав, що гірше за теракт може бути тільки війна.

"Немає ніяких висновків. У кадрі всі на місці, до дисциплінарної відповідальності нікого не притягнуто, ніякі структурні зміни не проводяться. Ніби все так і треба. Все спокійно, все нормально. Констатуємо вже як чергову новину. Ось ми звикли до стрибків долара - ми звикаємо до терактів. До чого ми ще повинні звикнути? Це страшно!" - обурився він.

Атаманюк вважає, що президент повинен зібрати РНБО, силовиків і зробити кадрові рішення щодо тих профілів, які є провальними. Після цього потрібно продумати структурні реформи зі знаннями і досвідом у даній сфері.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, терориста, який сьогодні, 3 серпня в Києві зайшов в один з місцевих банків і повідомив, що у нього є бомба – схопили.

Як повідомляв портал Знай.ua, терорист, який захопив банк в Києві, ненавидить арабів і Путіна – журналісти знайшли його в соцмережах.

Також портал Знай.ua писав, що київський терорист виявився громадянином Узбекистану, вимагає прямий ефір.