Через спалахи коронавірусу дві області можуть опинитися у "червоній" зоні карантину, а Тернопільська, сходе, "відвоювала" собі "зелену.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, які регіони можуть потрапити до "червоної" зони карантину, а які до "зеленої". Про новий поділ України на карантинні зони міністр розповів під час брифінгу.

Степанов зазначив, що станом на 5 серпня в Україні є області, де ситуція із захворюваністю на коронавірус кілька днів поспіль залишається напруженою.

Так, у Харківській області спостерігається перевищення національних критеріїв адаптивного карантину. Шість днів поспіль у регіоні перевищення показників рівня захворюваності та динаміки захворюваності. При цьому більшість інфікованих знаходиться в обласному центрі. Із виявлених в області за останню добу 146 випадків ковіду - 133 у Харкові. Напередодні у місті було зафіксовано 124 хворих.

У Рівненській області показники перевищені вже дев'ять днів поспіль. Протягом останніх 24 годин виявлено 87 випадків інфікування. Напередодні в регіоні захворіло на коронавірус ще 85 мешканців.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У той же час дві області мають шанс перейти із червоної зони карантину до зеленної - Вінницька і Тернопільська.

Вінницька область чотири дні поспіль не перевищує національних індикаторів. За минуло добу додалося ще 32 хворих на COVID-19. Двома днями раніше недугу діагностували у 33 осіб.

Тернопільська область також четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам і може бути переведена до "зеленого рівня" епідеміологічної небезпеки. За останні 24 години COVID-19 підхопили 28 мешканців, а два дні тому - лише вісім.

Максим Степанов зауважив, що комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 серпня перегляне поділ країни на карантинні зони.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Тернополі продовжують відмовлятися виконувати жорсткі карантинні норми після того, як місто потрапило в червону зону

Як повідомляв портал Знай.ua, мер Тернополя накинувся на міністра Степанова через карантин

Також Знай.ua писав, регіональні влади в Луцьку та Тернополі відмовилися вводити жорсткий карантин.