Україна звернулась до Лівану з пропозицію відправити до Бейруту своїх рятувальників для допомоги в ліквідації наслідків вибуху, який стався 4 серпня.

Україна готова надати Лівану допомогу у зв’язку з вибухом у столиці країни та направити своїх рятувальників, якщо буде така потреба. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду.

Читайте Знай в Google News!

"У разі потреби ми готові надавати всю необхідну допомогу. Україна вже звернулася до Ліванської Республіки з пропозиціями про надання необхідної допомоги нашими рятувальниками. Відповідний загін готовий вилетіти в будь-який час", — сказав Шмигаль.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, 4 серпня у ліванській столиці Бейрут в районі морського порту прогримів потужний вибух. Постраждало безліч кварталів міста. Згідно з останніми даними, загинуло 100 осіб, понад 4 000 отримали поранення. Лікарні міста переповнені. Ще сотні людей вважають зниклими безвісти. За попередніми даними, серед жертв і постраждалих внаслідок вибуху українців немає.

Вища рада оборони Лівану вважає, що вибух в порту Бейрута стався через неналежне зберігання 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованих у 2014 році з судна російського бізнесмена.

Розмір збитків від вибуху, за попередніми підрахунками, становить від трьох до п'яти мільярдів доларів.

За даними дослідницького центру геофізики в Потсдамі, сила вибуху відповідала землетрусу з магнітудою 3,5. Поштовхи відчули, зокрема, на Кіпрі, який знаходиться в понад 200 км від столиці Лівану.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, половина Бейруту зруйнована, іншу паралізував колапс

Як повідомляв портал Знай.ua, названо причину гігантського вибуху у порту Бейруту

Також Знай.ua писав, трагедія у Бейруті: на місці НП знайшли російську вибухівку.