Власник судна Rhosus, на якому в Бейрут доставили нещасливий вантаж аміачної селітри, через якого в місті напередодні стався масштабний вибух, довгий час не платив екіпажу зарплату.

Через це капітан пароплава Борис Прокошев навіть звертався до президента РФ Володимира Путіна, про що розповів виданню "Настоящее время".

Читайте Знай в Google News!

За словами Прокошева, в 2013 році, коли їх судно зайшло в порт Бейрута, у їх судновласника виявили заборгованість по портовому збору і назад їх вже не випустили. В результаті він і ще троє членів екіпажу провели 11 місяців фактично в полоні.

Весь цей час Ігор Гречушкін з Хабаровська, якому, як підтвердили в Російському професійному союзі моряків, і належить теплохід, навіть не купував їм їжу.

"Я писав щомісяця Путіну. Писав, що стан у нас гірше, ніж в ув'язнених ... Відповіддю була відписка: ваше звернення відправлено в МЗС. Консульство мені сказало: що ти хочеш, щоб Путін надіслав спецназ, щоб тебе тут боєм звільняли" , - скаржиться Прокошев.

Вибух в Бейруті, фото: youtube
Вибух в Бейруті, фото: youtube

Нагадаємо, 4 серпня у ліванській столиці Бейрут в районі морського порту прогримів потужний вибух. Постраждало безліч кварталів міста. Згідно з останніми даними, загинуло 100 осіб, понад 4 000 отримали поранення. Лікарні міста переповнені. Ще сотні людей вважають зниклими безвісти. За попередніми даними, серед жертв і постраждалих внаслідок вибуху українців немає.

Вища рада оборони Лівану вважає, що вибух в порту Бейрута стався через неналежне зберігання 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованих у 2014 році з судна російського бізнесмена.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Розмір збитків від вибуху, за попередніми підрахунками, становить від трьох до п'яти мільярдів доларів.

За даними дослідницького центру геофізики в Потсдамі, сила вибуху відповідала землетрусу з магнітудою 3,5. Поштовхи відчули, зокрема, на Кіпрі, який знаходиться в понад 200 км від столиці Лівану.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, половина Бейруту зруйнована, іншу паралізував колапс

Як повідомляв портал Знай.ua, названо причину гігантського вибуху у порту Бейруту

Також Знай.ua писав, трагедія у Бейруті: на місці НП знайшли російську вибухівку.