У серпні в Україні традиційно святкують три Спаси: медовий, яблучний і горіховий.

Ці свята в православному календарі присвячені Христу Спасителю і є вдячністю за зібраний урожай. У кожного з Спасів - свої стародавні звичаї.

Перший спас-медовий, також-Маковий спас, Маковей.

Припадає на п'ятницю, 14 серпня.

Згідно з повір'ями предків, бджоли з цього дня перестають нести мед-починається час його збору. Є мед дозволялося тільки після його освячення. Також в цей день починався збір макового врожаю. Інша версія-14 серпня-день пам'яті семи старозавітних мучеників Маккавеїв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У свято Медового спаса прийнято пекти медові і макові коржі, пироги та іншу випічку.

Другий спас-яблучний.

У 2020 році відзначається 19 серпня і збігається з Преображенням Господнім.

Свято є початком збору врожаю яблук. У цей день прийнято освячувати фрукти, готувати з них різноманітні страви і пригощати ними близьких.

Третій спас-горіховий або хлібний.

Традиційно відзначається 29 серпня, в 2020 році припадає на суботу.

Саме в цей день наші предки випікали перші хліба з зерен нового врожаю, а так само починали збір горіхів, які стали головною частиною святкової випічки.

Нагадавши, українці святкуватимуть Курбан-байрам і Песах: з легкої руки Зеленського з'явиться шість нових державних свят.

Як повідомляв портал "Знай.иа", астрологи назвали 4 знака зодіаку, справи яких налагодяться до кінця тижня.

Також "Знай.иа" писав, що топ 5 способів відчути себе впевнено в будь-якій ситуації: посмішка Джоконди і відсутність суєти.