Станом на 7 годину ранку 9 серпня 2020 року обстрілів українських позицій з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

Про це повідомила офіційна сторінка операції об'єднаних сил на Facebook.

З початку поточної доби на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано. Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції. Підрозділи Збройних Сил України та інших складових сил оборони продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

За їхніми даними, 8 серпня російська сторона 8 разів порушила домовленості, досягнуті за підсумками Тристоронньої контактної групи. 7 з них - ворожі вогневі провокації.

Як повідомляє Ярослава Зоріна, противник зробив по одному пострілу з підствольного гранатомету в районі населених пунктів Шуми та Водяне. З автоматичних станкових гранатометів ворог по одному разу вистрілив біля Попасної та Гнутового. Також противник намагався спровокувати українських воїнів зі стрілецької зброї біля Новоолександрівки, Оріхового та Водяного.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

"Неприцільні постріли не несли загрози життю та здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника," - зазначила речник командування Об'єднаних сил.

Скріншот: Facebook

Крім того, відмічене одне порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках ТКГ. Так, ворог здійснював інженерні роботи поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Пікузи. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Наші громадяни можуть бути впевненими у тому, що Збройні Сили України – це надійний щит, який захищає кожного з нас. Слава Україні!

Нагадаємо, що невидимий ворог з Китаю косить ЗСУ: виявлено десятки інфікованих бійців за добу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Випивка з бійцями" як ознака радянізації — блогер "розібрав по кісточках" крилату фразу Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що Кравчук - слабка ланка Зеленського? Викрито головний ризик України на Донбасі.