Українцям пояснили, що навчальний рік у школах навіть в умовах епідемії розпочнеться традиційно 1 вересня. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Читайте Знай в Google News!

"Навчальний рік розпочнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоча б в перший клас хоча б на один день дітей, щоб вони побачили, що це таке. Ні. У нас навчальний починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють", - розповів прем'єр.

Школярі, скріншот
Школярі, скріншот

Однак в регіонах з червоної зони дітям все-таки доведеться вчитися дистанційно, оскільки регіон буде на карантині.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"У тих регіонах, де є "червоні" обмеження, звичайно, буде введений карантин такий же, який вводиться і при інших епідеміях. Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти вчаться дистанційно, а потім знову йдуть до школи", - зазначив Шмигаль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні стартувала додаткова сесія ЗНО, опубліковані дати і список предметів.

Як повідомляв Знай. ua, вступ 2020, детальна інструкція українському абітурієнту, як стати студентом.

Також Знай. ua писав, що названий мінімальний бал ЗНО для вступу у ВУЗ, нижче хіба що на контракт.