Польща, Греція та Нідерланди були додані до списку країн "червоної зони" України через ситуацію з COVID-19. Перелік країн " червоної і зеленої зон "був знову оновлений і в" зелений " список повернулася Канада, Грузія, Австрія, Литва і Словаччина. Про це було сказано в повідомленні Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте Знай в Google News!

"Червоний список" України станом на 7 серпня був розширений до 105 країн. Серед цих країн у списку залишаються Сполучені Штати Америки, Іспанія, Румунія, Ізраїль, Кіпр, Естонія та Греція. По прибуттю з них обов'язкова обсервація або здача тесту на COVID-19.

Частина списку країн "червоної зони", скріншот: МОЗ
Частина списку країн "червоної зони", скріншот: МОЗ

"Зелений" список представляють такі країни, як Єгипет, Хорватія, Туреччина та інші. Ця класифікація почала діяти в Україні з 1 серпня. У "червону зону" потрапляють держави, в яких рівень захворюваності на 100 тисяч осіб за останні 14 днів перевищує такий же в Україні. Або, якщо приріст числа інфікованих за останні 2 тижні перевищує аналогічний на 30 відсотків.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Тепер ідіть до хворих": весілля відправили цілий район на Буковині в" червону " зону. Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук емоційно звернувся до учасників пікету, який відбувся 19 червня під стінами "будинку з левами". Пікетувальники тоді вимагали відкриття ресторанів і проведення в них весіль.

Як повідомляв "Знай.ua", у МОЗ анонсували ретельну перевірку в школах, хто відповідатиме за здоров'я учнів.

Знай.ua писав, що в Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається.