В Україні громадян з новою силою кошмарять шахраї в соціальних мережах. Так, з'явилася схема, за допомогою якої зловмисники дуже делікатно виманюють "кровні" у довірливих людей.

Читайте Знай в Google News!

Виявилося, що шахраї знову почали зламувати профілі в соцмережах. Для того щоб все виглядало правдоподібно, шахраї навчилися добре видавати себе за інших людей. Про це стало відомо завдяки сюжету ранкового шоу на одному з українських телеканалів.

Шахраї, скрін з відео
Шахраї, скрін з відео

За словами жертви шахраїв Світлани, вона одного разу побачила на своїй сторінці повідомлення від знайомої людини: "Привіт. У тебе випадково немає банківської картки під рукою? Мені потрібні гроші вивести з електронного гаманця, а на моїй картці термін дії закінчився". Він попросив перевести на картку Світлани п'ять тисяч гривень і для цього йому був потрібен код і пароль для входу в банк-онлайн.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Шахраї, скріншот: YouTube
Шахраї, скріншот: YouTube

Світлана зізналася, що знає про те, що цього робити не можна, але вона зробила помилку, так як знає цю людину давно і була впевнена, що все безпечно. Так як шахрай отримав пароль, він зняв всі гроші з картки Світлани. Дівчині він сказав, що гроші повинні відразу ж повернутися.

"Чекала на повернення грошей 5-10 хвилин, а потім за допомогою іншої соціальної мережі зв'язалася з цим товаришем. Виявилося, що це були шахраї", - розповіла Світлана.

На її повідомлення не відповіли, а потім заблокували. З банківського рахунку зникло 19 тисяч гривень.

Як розповів приватний детектив Руслан Болгов, це вже класична схема шахраїв. Головна помилка людей полягає в тому, що вони не перевіряють інформацію і не намагаються зв'язатися зі знайомими людьми за допомогою іншого способу зв'язку. Отримавши таке повідомлення, потрібно зателефонувати людині або написати їй в іншій соціальній мережі.

"Ніколи в житті не надавайте своїх особистих даних. Це CVV код карти, паролі від соціальних сторінок, від інтернет-банків. Це особисто ваша інформація навіть якщо вас це запитає ваш рідний брат. Це ваші персональні дані", - пояснив голова комісії з етики Асоціації приватних детективів України Руслан Болгов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, чарджбек: що це таке і як повернути свої гроші.

Як повідомляв Знай.uа, Запорізьким пенсіонерам не дають спокою цинічні шахраї, стара схема працює безвідмовно.

Знай.uа писав, харків'янин в масці і кепці здійснив наліт на фінустанову - взяв "безповоротний" кредит.