Через дефіцит Пенсійного фонду кожен українець виплатить по 4,1 тисячі гривень.

На цих вихідних до Ради було подано проєкт бюджету України, згідно з яким дефіцит Пенсійного у 2020-му становитиме рекордні 172,5 млрд грн. Якщо цю суму розділити на всіх українців, кожен заплатить своїми податками по 4,1 тис. грн. Про це повідомляє видання "Народна правда".

Оскільки, бюджет передбачає рекордний дефіцит Пенсійного фонду в сумі 172, 5 мільярдів гривень, то ці суми будуть розкидані на всіх українців у вигляді додаткових податків та зборів. Це в загальній сумі становитиме десь по 4100 гривень на кожного українц, що працює.

Крім того, на плечі українців покладуть обов’язок сплати єдиного соцвнеску у розмірі 22% від зарплати. Більша частина цієї суми також надходить до ПФУ.

Варто не забувати, що на 2020 рік припадає час пікових виплат за державним боргом. Майже 40% дохідної частини бюджету доведеться віддати кредиторам країни. В сумі погашення держборгу і його обслуговування коштуватиме бюджету рекордні 421,6 млрд гривень.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Якщо всі ці гроші розділити на офіційну кількість населення (трохи більше 42 млн осіб), вийде, що кожен українець, враховуючи нмовлят і людей похилого віку, повинні своїми податками заплатити близько 10 тис. грн.

У той же час, міністр фінансів Оксана Маркарова, під час брифінгу у неділю запевнила, що жодних затримок із виплат не буде. За її словами, наразі наявні резерви, які покриють всі нестачі. За її словами, всі особливості наступного бюджетного року враховані і українці на собі навантаження не відчують.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пенсії нараховуватимуть автоматично

Як повідомляв портал Знай.ua, у ПФУ зробили важливу заяву

Також Знай.ua писав, мільйони безробітних українців отримають відразу по 7-8 тисяч на руки.