В Україні більше місяця працює система автофіксації порушень ПДР, яка вже принесла в держбюджет майже 32 мільйони гривень.

З 1 червня по 1 липня було винесено 398 410 постанов про адміністративні правопорушення, з яких було сплачено 219, повідомляж ТСН.

Зараз камери реєструють перевищення швидкості, проїзд на червоне світло, а також рух машин по смузі громадського транспорту.

І хоча більшість водіїв дотримуються правил дорожнього руху, але вони хочуть бути впевнені, що на їхнє ім'я не надіслали "лист щастя".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Перевірити наявність штрафів, а також оплатити їх можна декількома способами.

Електронний кабінет водія

Тут ви можете перевірити і сплатити штрафи і отримати інформацію про авто і посвідчення водія.

До кабінету можна увійти через ID.GOV.UA; BankID - сервіс надається НБУ для клієнтів тих банків, які його підтримують, і ПриватБанком; MobileID - доступний для абонентів Kyivstar, Vodafone і Lifecell, які під'єднали MobileID.

Сервіс перевірки адмінправопорушень

У цьому сервісі, щоб знайти своє авто, потрібно ввести державний номер авто, серію і номер постанови або інформацію про власника ТЗ (РНОКНП/серію і номер паспорта громадянина України/серію і номер посвідчення водія/серію і номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ).

Мобільний додаток Штрафи ПДД

У цьому додатку можна не тільки сплатити штрафи, а й дізнаватися про нові постанови або зміни їх статусу. Також тут є карта розміщення камер автофіксації порушень ПДР. Поки додаток доступний тільки для Android-пристроїв.

Мобільний додаток Штрафи UA

Цей додаток дозволяє водіям не тільки сплатити штраф, і перевірити статус та історію платежів. Перевірку можна зробити за номером посвідчення водія, ІПН, або за серією та номером штрафу.

Telegram-бот

Він є офіційним ботом МВС. Тут також можна перевірити наявність штрафу за ПДР і оплатити його.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відеофіксація не допоможе: українців попередили про небезпеку на дорогах

Як повідомляв портал Знай.ua, система знову "покарала" не того українця, в чому проблема.

Також Знай.ua писав, як не отримати "лист щастя" помилково