Більше двох тижнів на Донбасі діє режим повного припинення вогню. Бійці ЗСУ розповіли, що повністю дотримуються режиму тиші. Бойовики іноді стріляють, але досить рідко. Найчастіше по позиціях українських військових ведеться неприцільний вогонь.

"Провокують", кажуть військовослужбовці, які охороняють пости. "Якщо ми бачимо, що ведеться неприцільний вогонь-то нехай стріляють. Ми розуміємо, що все це – провокація, щоб змусити наших військових відкрити вогонь і показати, що Україна не хоче перемир'я", сказав боєць на ім'я Віктор. Прізвище воїн розкривати не став.

Віктор перебуває на посаді біля села Золоте. Він розповів, що останнім часом дійсно практично немає стрілянини. За словами Віктора, нещодавно на позиції українських військових "прилетів" ВОГ - 25 (граната для підствольного гранатомета), а на правому фланзі було чутно постріли зі стрілецької зброї. В іншому по позиціях тиша.

Однак воїни розуміють, що тиша – це не привід розслаблятися. Віктор розповів, що коли вони доповіли командиру, він наказав підвищити пильність і спостерігати ще уважніше. Бійці розповідають, що бойовики постійно завішують території маскувальною сіткою і проводять якісь роботи. Якщо вони проводять роботи на іншій ділянці, вони переважують сітку. "Зараз зроблять собі позиції, і спробуй їх викури звідти", говорить Віктор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадавши, ЗСУ на Донбасі зіткнулися з підлою провокацією окупантів - можуть самоліквідуватися протягом 100 годин

Як повідомляв портал " Знай.ІА", на Донбасі земля встелена вибухівкою - ЗСУ виявили понад 45 тисяч небезпечних "сюрпризів" від окупантів.

Також " Знай.ІА " писав, на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ звіт ООС