В Житомирі підготували інструкцію, що має забезпечити безпечні умови для ведення навчального процесу у закладах середньої освіти.

Текст документу, що містить методичні рекоменації наводить медіа портал "Освіторія".

Наведена інструкція має на меті допомогти директорам шкіл організувати безпечне шкільне середовище для усіх учасників освітнього процесу. Ініціатором проєкту виступила Людмила Зубко, голова громадської організації "Житомир, зроби голосніше".

Цей покроковий план дає можливість істотно зменшити ризик захворюваності в навчальних закладах. Стандарт інфекційної безпеки розробили на прикладі однієї зі шкіл. На 20 сторінках наочно демонструють, як має виглядати за нинішніх непростих умов безпечна школа. Для цього врахували все до найменших дрібниць. Автори документу


"Протоколи загальноосвітнього навчального закладу на період обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією COVID-19" були розроблені спільно з Національною експертною групою з інфекційного контролю.

Фото: MCIPAC


Текст брошури містить практичні рекомендації щодо температурного контролю, дезинфікуючих заходів, безпеки харчування, а також дій персоналу, у випадку виявлення симптомів хвороби під час навчального процесу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що школярі сядуть за парти 1 вересня, але є неприємний нюанс.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українських школярів поділять на 4 групи.

Також "Знай.ua" писав, що з вересня у школах України обов'язково будуть вимірювати температуру і користуватися масками.