Кількість інфікованих коронавірусом в Україні стабільно зростає. У четвер, 13 серпня, Країна поставила новий антирекорд - діагноз підтвердився у більш ніж 1500 осіб. Лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна заявила, що такі темпи зростання хворих - не межа.

Такий прогноз спеціалістка дала в ефірі OBOZREVATEL TV.

Менжуліна розповіла, що восени Україна зіткнеться з "гримучою сумішшю" інфекційних захворювань, ковіда і грипу. А ліків, які б ефективно боролися з вірусом, на даний момент не існує.

"восени нам теж треба задуматися над тим, що приєднається і сезонний грип. Тому там вже буде не хвиля - там вже буде дев'ятий вал. Це два респіраторних вірусних захворювання, одне більш жорстоке, ніж інше. Обидва вони вражають дихальну систему, серцево-судинну систему. До того ж вони обидва високопатогенні. Тому, коли в організмі людини виходить такий мікс, прогнози можуть бути дуже важкі. Дійсно, в такому випадку цей мікс буде значно важче переноситися людьми. Треба чітко зрозуміти, з яким інфекційним захворюванням ми зіткнулися. Якщо при грипі у нас є специфічне лікування, противірусний препарат, і ми можемо завчасно врятувати людину, відразу даючи той препарат, який діє на вірус грипу, то у випадку з коронавірусною інфекцією йде ціла комбінація лікарських препаратів для того, щоб врятувати людину"
прокоментувала ситуацію лікар.

Фото: Flickr

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Люди не хочуть сприймати реальність, вони не хочуть надягати маски нормально – не кудись там на лоб або на підборіддя, а нормально, щоб був закритий і рот, і ніс. Люди хочуть жити так, як вони жили до того, вони хочуть відпочивати, вони як їздили, так і продовжують їздити... Тому у мене риторичне питання: коли ми, Пересічне населення, схаменемося і будемо ставитися до цього відповідально? Щось прогнозувати дуже важко, і тим більше називати якісь цифри. Захворюваність зростає. Випадки різні. Є випадки легкого перебігу, коли люди знаходяться вдома на самоізоляції і виліковуються без наслідків. А є випадки заплутані, до яких приєднуються інші інфекційні захворювання, сезонні захворювання. Тому я не можу сказати, буде 2 тисячі або 3 тисячі. Я констатую факт: захворювання є, воно від нас нікуди не поділося" Євгенія Менжуліна

Нагадаємо, раніше винахідливі закарпатці підробляють тести на вірус - "дуже хочеться виїхати з України".

Як повідомляв портал "Знай.иа", Ляшко розповів, коли українцям чекати вакцину від коронавірусу: "вона з'явиться..."

Також "Знай.иа" писав, що Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту: на що підуть гроші.