Президент України Володимир Зеленський переговорив з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху по телефону.

Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

Основними темами бесіди стали ситуація на Донбасі, ізраїльська вакцина від коронавірусу і відносини між Ізраїлем і ОАЕ.

Фото: Офіс президента

Прем'єр-міністр Ізраїлю привітав Зеленського з досягнутими домовленостями щодо припинення вогню на Донбасі і прогресом у виконанні Мінських угод. Президент України, у свою чергу, привітав Нетаньяху з досягненням консенсусу у відносинах між Ізраїлем і Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"це - історичне досягнення і яскравий приклад можливостей діалогу і дипломатії, який можуть наслідувати інші країни регіону"

Нетаньяху, у свою чергу, зазначив, що Ізраїль уклав мирну угоду з ОАЕ і додав, що інші країни послідують його прикладу, тож він сподівається на якнайшвидше воцаріння миру в регіоні.

Також обидва лідери обговорили протиепідемічні заходи обох країн. Володимир Зеленський розповів Нетаньяху про черговий антирекорд захворюваності та адаптивний карантинний режим.

Президент України наголосив на зацікавленості української сторони у закупівлі ізраїльської вакцини проти коронавірусу, яка наразі проходить випробування в Ізраїлі, для своїх громадян. «Україна має бути серед друзів Ізраїлю, які першими зможуть долучитися до дослідження та використання вакцини», – зазначив Володимир Зеленський.

Український лідер повідомив Нетаньягу, що збирається зробити Песах, Рош ха-Шана та Хануку державними святами.

Також він запросив Прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу відвідати Україну. У відповідь очільник ізраїльського уряду зазначив, що буде радий бачити Главу Української держави з візитом в Ізраїлі.

Нагадаємо, раніше візит Зеленського до Білорусі: Кулеба виступив з терміновою заявою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський перестав бути авторитетом - у нього вже падає.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський відгукнувся на горе Віктора Павлика — вчинок на похоронах сина вразив усю Україну.