Після восьми місяців у слідчому ізоляторі підозрювана у вбивстві Павла Шеремета, дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко приїхала додому, де змушена ходити з електронним браслетом. Їй також не можна спілкуватися з іншими фігурантами справи.

Читайте Знай в Google News!

"Я залишила собі... дерев'яну ложку (з СІЗО - ред.). Тому що залізними користуватися було не можна, одноразовими користуватися теж не можна. Все, що було можна, – дерев'яна ложка. Ось її я залишила собі на пам'ять", - розповіла Юлія ТСН.

У СІЗО її не покидало відчуття абсурдності того, що відбувається, їй ні на хвилину не хотілося виправдовуватися.

"А чому ти повинен підтверджувати? Зачекайте, хлопці, доведіть, що ми там були. Чому я повинна доводити, що я нормальна людина? Що я не вбивця? Ось вам робота, ось вам сім'я, ось вам будинок!" - обурилася Кузьменко.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кузьменко, фото - Уніан
Кузьменко, фото - Уніан

Підозрювана зізналася, що найбільше в слідчому ізоляторі боялася порушень дрібної моторики. В Охматдиті вона робила по двісті операцій на рік. Без практики руки могли перестати слухатися, тому Юлія не могла придумати, як підтримувати ці навички в СІЗО.

"Оптимально було б, звичайно, вишивати бісером, але голка заборонена. В'язати спиці – заборонено. Все, що залишалося з можливих варіантів, – це малювати. До в'язниці останній раз фарбами я малювала в класі третьому", - поділилася волонтерка.

Всі малюнки, намальовані в камері, жінка привезла з собою. Вона вижила завдяки їм та підтримці друзів.

Юлія усвідомлює, що шанс вийти з-під домашнього арешту може з'явитися тільки 14 вересня, коли пройде наступне засідання суду.

"Але взагалі я буду молитися не за ослаблення санкцій щодо мене, а за те, щоб просто вийшов Андрій (Антоненко, інший фігурант справи Шеремета - ред.)", - зізналася вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, 11 серпня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення відпустити з-під варти волонтерку Юлію Кузьменко.

Як повідомляв портал Знай.uа, фігурант справи Шеремета Антоненко вимагає у слідчих виміряти його зріст, інакше мовчатиме.

Також портал Знай.uа писав, що сім'ю адвоката у справі Шеремета спіткала важка хвороба.