Картина скандально відомого російського художника Артема Лоскутова" Білорусь " продана на онлайн-аукціоні за 2,3 млн російських рублів.

Про це стало відомо користувачам, які стежили за аукціоном на Facebook.

Артем Лоскутов-художник-абстракціоніст, Активний опозиціонер, організатор популярних у багатьох містах Росії масових заходів "Монстрація". Він же-засновник жанру "дубинописи", який був придуманий Лоскутовим в 2019 році. Натхненний подіями на акціях протесту в країні, художник почав писати картини незвичайним способом: він кілька разів вдаряє по полотну гумовою палицею, які використовують поліцейські при розгоні мітингувальників, з нанесеною на ній фарбою.

Раніше таким чином Артем створив "дубинопис" із зображенням російського прапора. Полотно було продано за 55 555 рублів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Прапор Білорусі, створений аналогічною технікою, художник виставив на онлайн-аукціон на Фейсбуці. Половину виручених грошей він пообіцяв перерахувати протестувальникам у Білорусі. Початкова ціна картини становила 1 рубль, але за короткий проміжок часу досягла більше 2 мільйонів рублів. За своє полотно Лоскутов отримав 2,3 млн.

На питання підписника: "А на що буде витрачена друга половина суми?" творець відповів: "Спалю, як завжди, гроші мені не потрібні".

Нагадаємо, раніше "Не висовуйтеся", - Лукашенко попередив білорусів і розповів, що буде з їхніми дітьми.

Як повідомляв портал "Знай.иа", еротивник Лукашенко Цепкало вважає війну в Україні "громадянською".

Також "Знай.иа" писав, що вппозиційний активіст здався КДБ в Білорусі: у всьому винен Бандера.