Показник середньої заробітної плати в Україні зріс більш ніж на півтори тисячі гривень і досяг 11 197 гривень.

Про це у п'ятницю, 14 серпня повідомила прес-служба Пенсійного фонду.

"Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якого сплачено страхові внески і яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії, за червень 2020 року в сумі 11 197 гривень 38 копійок" - йдеться в повідомленні.

Фото: Знай.ua

Слід уточнити, що за травень, за даними ПФУ, цей показник становив 9546 гривень 32 копійки. Разом, середній дохід збільшився в Україні на 1651 гривню.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Мінфін також заявив, що у разі, якщо Верховна Рада прийме законопроект Зеленського про підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тис.гривень, зростання мінімальної зарплати з 1 вересня збільшить і надходження до Пенсійного фонду. Таким чином очікується додатково отримати близько 1,7 млрд гривень для пенсійних виплат. Гроші для збільшення мінімалки президент планує дістати, відстрочивши виплати за міжнародними кредитами. Проти такого рішення виступають представники бізнесу.

Нагадаємо, раніше бізнес підтримав ініціативу Кабміну розробити національну економічну стратегію.

Як повідомляв портал "Знай.иа", фінплан "Укрзалізниці" консервує корупцію та неефективність – експерт.

Також "Знай.иа" писав, що еЛани " Слуг народу "позбавити українців субсидій рознесли на тріски:"краще загинути, а то затягають по судах".