У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, скільки осіб отримали нагородну зброю з рук глави відомства Арсена Авакова за той період, поки Володимир Зеленський перебуває на посаді президента. Виявилося, що всього було вручено 335 одиниць вогнепалу — 242 людям в 2019 році і 93 людини отримали його в 2020. Нагородження проходили з травня 2019 року. Цю інформацію опублікувало видання РБК-Україна, пославшись на відповідь МВС на відповідний запит.

Арсен Аваков і Володимир Зеленський, скріншот
Арсен Аваков і Володимир Зеленський, скріншот

Зазначається, що з травня 2019 року Аваков нагородив 335 осіб відомчою заохочувальною відзнакою "вогнепальна зброя".

Разом з тим, назвати професії, імена та прізвища тих, кого нагородили пістолетами від Авакова, у відомстві відмовилися. При цьому уточнили: всі вони-громадяни України, але вести їх облік заборонено законодавчо.

У той же час в Офісі президента, відповідаючи на запит, повідомили, що Зеленський за час свого президентства взагалі не роздавав зброї.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Нагородження відзнакою" Іменна вогнепальна зброя "у запитуваний період не проводилося", - сказано у відповіді.

Крім того, в Міністерстві оборони зазначили, що нагороджувати вогнепалом може тільки глава держави.

"Право нагородження" іменною вогнепальною зброєю " належить до компетенції президента України. Також повідомляю, що в Міністерстві оборони України відсутня будь-яка інформація про нагородження цивільних або посадових осіб відзнакою президента України "Іменна вогнепальна зброя", – йдеться у відповіді на запит.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Авакова перерахували озброєних українців

Як повідомляв портал Знай.uа, у Авакова пригрозили мерам Тернополя та Луцька

Також Знай.uа писав, львівських копів пересадили на мотоцикли