Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зробив прогноз щодо економіки України в III кварталі. За заявою глави Кабміну, в липні, серпні і вересні економіка нашої країни почне відновлення.

Шмигаль прогнозує зростання, оскільки цьому сприяють економічні фактори. Зокрема, в липні і серпні проходить збір врожаю, який фактично повинен був початися ще в кінці II кварталу, але через проливні дощі заходи були перенесені. Денис Шмигаль заявив, що за прогнозами Міністерства економіки, в найближчі три роки економіка України буде рости в середньому на 4% на рік.

Денис Шмигаль, фото kmu.gov.ua
Денис Шмигаль, фото kmu.gov.ua

Також прем'єр-міністр заявив, що найближчим часом кредитування для бізнесу стане ще доступнішим. Загальний обсяг виданих кредитів вже виріс до 4.2 млрд гривень, причому 75% позикових коштів отримав малий і середній бізнес. Шмигаль заявив, що зростання обсягів за кредитами відбулося після лютого, після впровадження програми "5-7-9%". Рекорд за позиковими коштами встановили фермери, їм було видано 57% кредитів. Ще 17% отримали підприємства торгівлі. Третє місце посіли промислові організації, яким було видано 6% позик.

У II кварталі 2020 року ВВП скоротився на 11.4% порівняно з II кварталом 2019 року. На це вплинула пандемія коронавірусу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, глава МОЗ Степанов готовий до жорстких дій через пандемію.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Чернівецькій області весілля спровокували новий спалах коронавірусу.