У Китаї виявлено новий вірус, що передається через укуси кліщів. На сьогоднішній день зафіксовано принаймні сім лабораторно одтверджених випадків з летальним результатом.

Про це повідомляє китайське новинне агенство Global Times.

Фото: Pixabay


Джерело розголошує дані про те, що вказаний штам вірусу має найменування SFTS Virus, центром поширення якого стала провінція Цзянсу на сході Китаю, де було виявлено понад 37 випадків зараження. У першій половині поточного року вірус також був виявлений і в провінції Аньхой, де зафіксовано 23 лабораторно підтверджених випадків захворювання.

Також повідомляється про історію мешканки Нанкіна, столиці провінції Цзянсу, яка перенесла це захворювання. Жінка на ім'я Ван розповіла, що початкові симптоми викликали у неї стурбованість - лихоманка, безперервний кашель, пізніше лікарі діагностували у пацієнтки ще й значне зниження лейкоцитів і тромбоцитів в крові. Через місяць інтенсивного лікування жінка була виписана з лікарні, але сімом громадянам КНР з провінцій Аньхой і Цзянсу пощастило куди менше.

SFTS Virus вже відомий науці - в 2011 року китайські лікарі змогли виділити збудник захворювання, що відноситься до категорії вірусів Буня. На думку вірусологів, основним його перенощиком є кліщі, але вчені не виключають можливості передачі інфекції і від людини до людини через кров і слизові виділення.



Нагадаємо, раніше у Львові Китайський вірус забрав життя водія швидкої: "врятував безліч життів".

Як повідомляв портал "Знай.иа", Китайський вірус забрав життя двох молодих братів, мати зійшла з розуму від горя: "поховали в один день".


Також "Знай.иа" писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати вакцину від коронавірусу: "вона з'явиться...".