Зараз у столиці ринок нерухомості переживає не найкращі часи через покупки квартир у новобудовах на початковому етапі будівництва та стрімке падіння цін. Все через те, що більшість ріелторів побоюється, що в цьому році все буде не так як раніше. Вересень у Києві збирає багато іноземних студентів і осінь є дуже "хлібним" сезоном через це. Про це повідомили Vesti.ua

Читайте Знай в Google News!

Ріелтор Люція Губайдулліна розповіла, що ринок оренди в столиці України був просаджений десь на 20-30%. Це незважаючи на те, що кількість житла на ринку зростає через початок сезону відпусток, масових відправлень людей за місто і від'їзд студентів після закінчення навчального року.

Нестабільне економічне становище спричинило затримку орендарів тільки в тих квартирах і будинках, де власники погоджувалися на знижки. Деякі такі були здатні на зменшення вартості приблизно на половину, а хтось із мешканців і зовсім міг кілька місяців оплачувати тільки "комуналку".

Експерт з нерухомості Михайло Артюхов повідомив, що оренда влітку була значно просаджена через пандемію COVID-19. Був закритий сегмент готельного бізнесу і знизилася "Подобова" здача квартир. Власники квартир самостійно вийшли на ринок і відмовилися від операторів, які здавали житло, тому дисконди на оренду могли дотягнути до половини вартості.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Житло, скріншот: Youtube
Житло, скріншот: Youtube

Оренда на однокімнатні квартири постраждала найбільше, так як з початку року вони подешевшали десь на 1/4, двокімнатні на 20% від вартості.

Однокімнатні квартири зараз доступні за ціною в 3500-5400 гривень, але це житло без ремонту де-небудь за містом або в передмісті, зі складною транспортною розв'язкою. Серед найбільш популярних від 6 до 13 тисяч гривень. 6000 гривень зараз дозволяють орендувати "однушку" з ремонтом в спальному районі, а за 7-9 тисяч — в 10-15 хвилинах від метро або двокімнатну в старому житловому фонді. Близько 12-13 тисяч коштуватиме знімання двокімнатного житла в центрі, з меблями і ремонтом.

Зараз є ризик чергового падіння цін на оренду через те, що люди купують квартири в нових будинках через бажання заробити на орендарях. В кінцевому підсумку, якщо їх розрахунки будуть невірні, багато з них постараються позбутися від житла і збільшити кількість квартир на ринку. Попит на покупку будинків "по фундаменту" збільшився десь на 15% за червень-липень.

Власники та орендодавці заміських будинків опинилися у вигідному становищі під час карантину і літнього сезону, так як попит на таку нерухомість виріс десь в півтора рази, десь на 20-25%. Заміські дачі з хорошою інфраструктурою і при найближчих водоймах користуються зараз большімм попитом.

"Попит на оренду збільшився в значній мірі, особливо навесні. Зараз стабільно вище середнього в півтора рази. На ці цифри вплинули карантин і дистанційна робота. Люди, можливо, вперше спробували жити за містом і зрозуміли, що це зручно, що їм подобається", - повідомив експерт з нерухомості Михайло Артюхов.

Масова міграція в передмістя і" загород " надасть ціновий тиск на вартість квартир у Києві, ціни можуть впасти на 30%. Ціни на житло за межею міста зараз залежать від можливої загрози посилення карантину. Також на вартості може відбитися ціна долара, а ще рівень безробіття і можливість міграції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ціни Європейські, а зарплати українські - як відрізняється вартість на найголовніше у нас і за кордоном.

Як повідомляв "Знай.ua", дніпрянин змусив сусідів нюхати нечистоти, дірявий унітаз і розхитані нерви: "Півроку вони!"

Знай.ua писав, що на Львівщині Китайський вірус обірвав життя легендарного педагога - сім'янин, патріот і" ікона " для студентів.