Центральний міст в Дніпрі відремонтовано і експлуатується законно. Відповідно, парі, яке президент Володимир Зеленський запропонував меру Дніпра в 2019 році, Борис Філатов виграв.

Про це пише РБК-Україна з посиланням рішення Третього апеляційного суду в Дніпрі.

Відзначається, що особливістю реконструкції цього інфраструктурного об'єкту було те, що вона виконувалася виключно за рахунок міського бюджету. Для України цей випадок безпрецедентний, оскільки раніше міста виконували такі проекти за рахунок дотацій з центрального бюджету.

Ще в восени минулого року, на День міста 2019 в Дніпро приїжджав новообраний Президент України Володимир Зеленський. Під час знайомства з мером Дніпра Борисом Філатовим гарант побився об заклад: до Дня міста наступного року, модернізація моста повинна бути завершена.

Зеленський і Філатов
Зеленський і Філатов

Як стало ясно практично через рік, в цьому парі перемогу здобув Борис Філатов.

Сам мер Дніпра заявив про це набагато раніше, коли офіційно оголосив, що Новий міст добудовано навіть раніше необхідного терміну. Однак необхідно було рішення суду, яке з'явилося тільки зараз.

Згідно з рішенням апеляційного суду в Дніпрі Новий міст відремонтовано і експлуатується абсолютно законно.

Сторонами у справі була Державна архітектурно-будівельна інспекція та Дніпровська міськрада. Представники архітектурно-будівельної інспекції не змогли обґрунтувати штрафи і приписи департаменту благоустрою міськради Дніпра.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Це рішення суду ознаменувало повну перемогу Бориса Філатова в цьому парі.

Така ситуація якнайкраще зіграла на руку Філатову напередодні місцевих виборів, адже виконані обіцянки додають йому "плюсиків" і збільшує рейтинг.

А те, що Філатов планує залишитися на ще одну каденцію, добре видно з тих обіцянок, які він дає.

Так, міський голова обіцяв завершити реконструкцію Льодової арени в 2021 році:

"На жаль, в умовах недофінансування, яке відбувається через згортання децентралізації, нам важко тягнути реконструкцію. Але можу сказати, що в наступному році все, що заплановано, обов'язково буде завершено", - зявив Філатов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський побився об заклад із Філатовим

Як повідомляв портал Знай.ua, Філатов достроково відкрив обіцяний міст у Дніпрі

Також Знай.ua писав, Зеленський заявив, що хоче упевнитися, що роботи на мості в Дніпрі виконані якісно