Дружина президента України Олена Зеленська вперше заговорила до всієї країни після перенесеної хвороби на ковід.
Відповідний допис вона розмістила у Facebook.
Зеленська таким чином вирішила дати відповіді на всі питання щодо хвороби, які цікавлять читачів, та одразу застерегла: "Тому, хто досі не вірить, що я хворіла, і вважає мою хворобу дивним піаром… вам, на жаль, буде нецікаво".
"Звістка про хворобу стала для мене повною несподіванкою. Не було жодних симптомів. Просто черговий тест виявився позитивним. Президентові й найближчому колу людей, з якими він перебуває в постійному контакті, роблять цей тест щотижня. Зараз мені та моєму синові це вже не потрібно, тому що ми перехворіли й маємо антитіла до вірусу. Допоки вони в достатній кількості, на думку лікарів, знову захворіти неможливо. Але навіть це не аксіома. Тому що вірус взагалі нетиповий і поки невідомо, як він проявлятиме себе надалі.
На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Зі мною було саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім – висока температура (десь 39,6), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні".
Вона також повідомила, що на ковід перехворів її семирічний син Кирило, однак хворобу переніс у легкій формі.
Дружина Зеленського також додала, що хоч перехворіла на вірус, "надягає маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно."
Олена подякуала усім, хто допомагав та підтримував її, а також додала, що така пауза у насиченому подіями життя стала для неї гарним досвідом.

Фото: Facebook

"Зараз моя черга побажати швидкого одужання всім, хто хворіє! І це щиро. Тому що я вже пройшла через це... І наостанок. Будь ласка, бережіть себе! Не недооцінюйте цю хворобу! Я на власному прикладі відчула, який підступний цей вірус. Я – здорова людина, але все одно було нелегко. А скільки людей не витримали натиску інфекції… Я досі не можу зрозуміти, яка кнопка ліфта чи дверна ручка "подарували" мені вірус, досі почуваюся винною перед близькими, які страшенно за мене переживали. Тому благаю – не розслабляйтеся передчасно! Навіть якщо ви впевнені в силах свого організму, поруч є люди, які, на жаль, можуть не впоратися. Дбаючи про себе, ви дбаєте про всіх! Знаю, що ми – сильні й розумні! Тому обов’язково навчимося правильно жити в нових обставинах!" Олена Зеленська

Нагадаємо, що у дружини Зеленського знайшли коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", син Володимира Зеленського підхопив коронавірус.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що Зеленського спіймали на рекламі: у партії тут же знайшли лазівку в законі.