Останній європейський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що готовий замінити страйкуючих працівників "Білоруськалія" на шахтарів з України.

Про це повідомило білоруське інформаційне агентство "Белта".

Лукашенко звернувся до страйкуючих працівників підприємства з погрозами, що на їх місця знайдеться багато охочих: Що ви страйкуєте? Добре, страйкуєте - гаразд. Я команду директору: не треба за ними бігати. У нас в Солігорську 2 тис.осіб хочуть працювати на "Білоруськалії". Вони прийдуть. Не вони прийдуть - у всьому світі безробіття. Приїдуть з України шахтарі. Їх море - безробітних".

Однак, українські шахтарі заявили, що не збираються їхати в Білорусь на заробітки на заміну страйкуючим проти диктаторського режиму колегам по цеху. Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив про це у Facebook:

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час візиту на агрокомбінат "Дзержинський" дозволив собі погрожувати страйкуючим тим, що на робочі місця протестувальників приїдуть "безробітні шахтарі з України"... Шахтарі - одна з найбільш солідарних каст у світі. І ніхто не збирається їхати в Білорусь, щоб виступити в якості штрейкбрехерів!".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Він також побажав гірникам Білорусі витримати натиск і відстояти свої права і свободи законним шляхом.

Нагадавши, лбач би йшов: Євросоюз заплатить Білорусі десятки мільйонів євро.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Мінську схоплена омонівцями дівчина розкрила правду про катів Лукашенка: "Згвалтуємо і закопаємо".

Також "Знай.uа" писав, що "Доведеться нести відповідальність", - опальний Лукашенко кинувся погрожувати Зеленському.