Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, що "Укрзалізниця" має вирішувати свої проблеми, спричинені пандемією, самостійно, без втручання держави.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

Чи піде уряд на реформування “Укрзалізниці”? Адже, здається, лише на рівні уряду реально вирішити це питання – сама “Укрзалізниця” ніколи не витягне сама себе – не піде на відділення вантажних перевезень від пасажирських, розділення сегментів інфраструктури та інші болючі кроки. Що потрібно, аби провести таке реформування? - запитали у Шмигаля.

"Ви так цікаво сказали, сама себе не витягне... А як? Якщо є комерційне підприємство, яке потрапило в турбулентність, байдуже, монополіст чи ні, воно має вирішувати свої проблеми самостійно. Укрзалізниця не виключення. Внутрішні реформи вона має проводити як звичайний бізнес" - відповів прем'єр.

Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він зазначив, що "для цього й проводиться її корпоратизація". За його словами, "реформа корпоратизації державних підприємств, що відбувається в Україні, покликана захистити ці підприємства від будь-якого політичного впливу, щоб унеможливити політичну корупцію на цих підприємствах. Щоб управляти ними як бізнесом. В Укрзалізниці такі органи управління створені і невдовзі там з’явиться новий керівник, який виграв серйозний кадровий конкурс. Людина зараз проходить спецперевірку і думаю, що вже наступного тижня буде призначена рішенням уряду".

Нагадаємо, що економіка відроджується? Шмигаль подарував українцям надію на " життя після пандемії".

Як повідомляв портал "Знай.ua", козак, який розрубав огірочок Зеленському, замахнувся на депутатське крісло: "Більше клоунів в команду".

Також "Знай.ua" писав, що буде здійснений контроль всіх карантинних заходів — глава МОЗ Степанов готовий до жорстких дій.