Пенсії та їх індексації-мабуть, одне з найболючіших питань для українців. Перед кожною зміною значень цих виплат, поширюється багато чуток. Одні кажуть, що сума буде знижуватися, тому що "коронавірусна" криза вплине і на це. Інші вважають, що пенсії, навпаки, підвищаться. Завісу інтриги над тим, що відбувається піднімає Telegram-канал "Народний Ревізор”, посилаючись на обізнані джерела. За його даними, наступне підвищення пенсій відбудеться вже у вересні.

Пенсіонери, фото rambler
Пенсіонери, фото rambler

Закономірно, що це підвищення буде прив'язане до підвищення мінімальної зарплати. Так, якщо вірити джерелу, то з 1 вересня, за умови що парламентарі проголосують за підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень, зростуть і пенсії. Нове значення пенсій має скласти 2000 гривень.

Це стосується осіб старше 65 років, які виконали вимоги за стажем. Нагадаємо, що трудовий стаж повинен становити не менше 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. Пенсіонери повинні отримувати не менше 40% від мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українцям можуть скоротити виплати пенсій і "впаяти" штраф

Як повідомляти портал Знай.uа, пенсії нараховуватимуть автоматично, у Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Також Знай.uа писав, як пенсіонерам прожити на 2700 гривень на місяць, у Мінсоцполітики дали відповідь.