Пандемія COVID - 19 цього року "навела шереху" у всій країні. Кількість хворих на коронавірус в останні дні в Україні неухильно зростає. Однак жителям нашої країни потрібно приготуватися не тільки до загострення ситуації з COVID-19. Традиційну, щорічну епідемію грипу восени 2020 і навесні 2021 року ніхто не відміняв. І цього року ситуація обіцяє бути ще гострішою, ніж зазвичай. Прогнози медиків невтішні.

Як заявили представники Міністерства охорони здоров'я України, цього року в нашій країні очікується відразу 4 штами грипу. МОЗ опублікувало звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я, згідно з яким в Північній півкулі буде відразу кілька штамів, що значно ускладнить ситуацію в світі. Крім того, у ВООЗ попередили, що в поєднанні з коронавірусом, грип цього року буде переноситися значно важче, ніж у попередні роки.

епідемія грипу в Україні
епідемія грипу в Україні

У зв'язку з цим МОЗ настійно рекомендує людям зробити щеплення від грипу. Вакцини надійдуть вже найближчим часом. Вакцинація в Україні буде платною, про вартість поки не повідомляється. Крім того, МОЗ опублікувало рекомендації, щоб не захворіти на грип. Зокрема, представники Міністерства рекомендують не переносити грип на ногах, мити руки і обробляти їх санітайзером, не чіпати обличчя немитими руками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.