Останнім часом серед українських автолюбителів увійшли в моду номерні знаки ЗD. Заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що любителям ефектних номерів доведеться платити за цю "розкіш" штрафи. Чиновник опублікував у Facebook пост, де детально розписав, чому такі номери не відповідають вимогам стандартів і що чекає на порушників.

Якщо ви" попалися " з тривимірними номерами вперше, вам загрожує штраф 170 гривень. Якщо повторно-до 255 гривень. А надалі любителі "понтів" отримуватимуть від 30 до 40 годин громадських робіт.

ЗD номерний знак: відповідає вимогам стандартів чи не відповідає? Їхнє використання – порушення ПДР чи ні? Чимало...

Geplaatst door Олексій Білошицький op Vrijdag 21 augustus 2020

Пункт 4.3 ДСТУ 3650: 2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови " чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або листової сталі. Зате спосіб виготовлення 3Д номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знака. Висновок: 3Д номерні знаки не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650: 2019.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Щодо Правил дорожнього руху. Відповідно до пункту 2.9 "в", водієві забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів.

Таку ж норму містить і КУпАП, де передбачено і відповідальність (ч.6 ст. 121 КУпАП) - штраф 170 грн. За вчинення ж такого правопорушення протягом року-штраф 255 грн. або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого.

Наприкінці свого поста, Білошицький поставив риторичне запитання-чи справді Краса номерного знака не встановленого зразка варта того, щоб нести адміністративну відповідальність?

Не порушуйте і бережіть себе!

Раніше портал " Знай.ІА " писав про те, що У Дніпрі бидло-водій накинувся з битою на пішохода, що переводив через дорогу бабусю-інваліда: "чекай неприємностей".

Також портал " Знай.ІА " писав, що Погоню BMW X7 від поліції зняли з вертольота, епічне відео з розбитими авто

Також портал " Знай.ІА " писав, що У Дніпрі Автомийник влаштував нічні перегони на чужому авто-на шляху у лихача опинилася дитина.