З українців зможуть стягувати борги за комунальні послуги за рахунок їх зарплат і пенсій. Це станеться, якщо депутати Верховної Ради зважитися затвердити відповідний законопроект.

Читайте Знай в Google News!

На розгляд подали законопроект №3613"про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг".

Так, згідно з текстом проекту Закону, борг за комунальні послуги можуть реструктуризувати на термін до 60 місяців. Кожен місяць в рахунок його оплати автоматично з людини будуть вираховувати не більше 25% зарплати або ж, у разі, якщо він не працездатний, не більше 20% пенсій.

У разі, якщо з боргом не вдасться розрахуватися за 5 років, то термін реструктуризації автоматично продовжать. Однак це зроблять тільки в тому випадку, якщо боржник буде виконавчо робити всі виплати.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак якщо українець не платитиме борг, то його оплату можуть здійснити за рахунок конфіскації майна боржника.

Законопроект планують розглянути вже у вересні 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, які області переплачують за рахунками за газ та опалення і чому.

Як повідомляв Знай. ua, "слуги" хочуть більше штрафів: внесено законопроект про збільшення пені за борги.

Також Знай. ua писав, що українцям показали чергове "зменшення" платіжок ЖКГ.