Останнім часом в Україні у одержувачів пенсійних виплат з'явилося дуже багато питань щодо дат, сум і термінів. Саме тому ми для наших читачів публікуємо відповідь експертів на питання - "У мене 20 років шкідливого стажу за Списком № 2, гаряча сітка. Чому мені не враховують це при визначенні розміру пенсії?".

Читайте Знай в Google News!

До слова, з 1 липня 2020 року в країні змінився прожитковий мінімум, який безпосередньо впливає на багато державних виплат.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в мережі Facebook видання "Пенсійний кур'єр".

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Питання-відповіді. У мене 20 років шкідливого стажу за Списком № 2, Гаряча сітка. Чому мені не враховують це при визначенні розміру пенсії? - На відміну від Списку № 1, стаж за Списком № 2 дає право на пільгу щодо зниження пенсійного віку і не впливає на збільшення розміру пенсії. За кожний повний рік стажу роботи (врахованого в одинарному розмірі) на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, зайнятість на яких давала і дає право на пенсію на пільгових умовах, до страхового стажу додатково зараховується по одному року. І це в середньому збільшує коефіцієнт страхового стажу на 6-10%, відповідно збільшується розмір пенсії. А оскільки ви працювали за Списком № 2, то свого часу ви скористалися пільгою і вийшли на пенсію на п'ять років раніше: не в 55, а в 50 років. "Пенсійний кур'єр" № 34 (900).", - повідомляють автори публікації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, пенсія по-новому: українцям можуть скоротити виплати і "впаяти" штраф.

Як повідомляв Знай.uа, українцям можуть дозволити виходити на пенсію раніше: кого запишуть у щасливчики.

Знай.uа писав, в Україні з 1 липня збільшать пенсії та соцвиплати-хто потрапив до числа щасливчиків.