З'явилися хороші новини для українців, які ще не забули про плани на відпустку. Так, станом на кінець серпня свої кордони для наших громадян відкрили повністю або з певними умовами 45 країн світу.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube
Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube

За останні два тижні кордони відкрив Казахстан і три африканські країни: Судан, Сьєрра-Леоне І Руанда. Залишають відкритими кордони, зокрема, Болгарія, Словенія, Мальдіви, Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, США, Великобританія, Туреччина, Єгипет, Білорусь, Афганістан, Уругвай та інші.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У МЗС рекомендують перед поїздкою вивчити правила перетину кордону тієї чи іншої країни. Це можна зробити на інтерактивній карті українського міністерства або на сайтах МЗС інших країн.

Україна не потрапила 7 серпня до переліку "безпечних" для в'їзду країн. Це означає, що в'їзд до ЄС в цілому залишається закритим для громадян України, окрім окремих категорій українців:

- тих, хто подорожує з метою навчання;

- громадян, які подорожують територією ЄС транзитом;

- моряків, що прямують на корабель;

- медиків і дослідників;

-сезонний робітник;

- висококваліфікованих працівників третіх країн, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і роботу не можна відкласти або виконати за кордоном.

Критерії визначення третіх країн, жителям яких відкриють в'їзд до ЄС, включають, зокрема, епідеміологічну ситуацію і заходи стримування коронавірусу, до яких вдається країна, а також економічні та соціальні аспекти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українцям показали дерибан митниці міністром Марченком і дружками Януковича.

Як повідомляв Знай.uа, поет Любка назвав головний мінус пандемії: "Ніби нас ніколи не існувало".

Знай.uа писав, серце хворого кошеня билося поза його грудьми-турбота і любов дозволили малюкові вирости розкішним котом.