На офіційній сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook була опублікована відповідь на питання: "Скільки років стажу потрібно, щоб вийти на пенсію?".
Читайте Знай в Google News!
Відповідь була дана в продовження рубрики #Питаетеотвечаем. Представники міністерства повідомили, що стаття 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачає право на призначення пенсії за віком після досягнення 60-річного віку особам, які мають не менше 27 років страхового стажу з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2020 року.

Ці правила діють з 1 січня 2018 року. Також з 1 січня 2021 року по 31 Грудня того ж року право на призначення пенсії мають люди зі стажем більше 28 років. У 2022 році — 29 років і так далі. З 1 січня 2028 року — стаж повинен бути не менше 35 років.
Жінки ж мають право в 2020 році вийти на пенсію в 59,5 років при наявності тих же 27 років страхового стажу. До першого квітня 2021 року в такому ж віці стаж повинен становити 28 років.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Космічні" зарплати в Кабміні, визнання постраждалих курсанток і застереження Зеленському-головне за неділю, 30 Серпня

Як повідомляв " Знай.ІА", середня зарплата - 15 000: Шмигаль наобіцяв українцям " золоті гори"

Знай.ІА писав, дніпрянин злетів на повітря у власному авто - з гранатою за кермом. На місце події прибули слідчі Шевченківського відділення поліції, рятувальники та сапери. На місці вибуху фахівці виявили фрагменти магнітного збору, кільце і чеку.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще